maanantai 29. elokuuta 2016

Hoidon aloitus avopurennan hoitamiseksi

Alkutilanne
Seuraa blogiani Bloglovinin avulla Aloitin tämän blogin, koska haluan kertoa omasta matkastani avopurennasta parantumiseen.  Avopurenta tuli minulle yllättäen tähän tilanteeseen, kun viisaudenhampaat alkoivat oikutella ja särkeä. Yhteen viisuriin tehtiin juurihoito, mutta särky jatkuu. Lisäksi on monenlaisia pään ja hampaimiston särkyjä. Siksi suu- ja leukakirurgian poliklinikalla ehdotettiin oikomishoidon kautta ylä- ja alaleuan leikkaukseen. Kun kuulin tämän niin tuli ihan hirveä paniikki.

Pelkään kauheasti hammaslääkäriä ja olen lapsena käynyt läpi yli viiden vuoden oikomishoidon, josta jäi kauheat hammaslääkäripelot. Silloin minulta poistettiin neljä pysyvää hammasta takaa, jolloin saatiin hammaskaaret kuntoon eli etuhampaat ovat hyvässä rivissä. Hampaat eivät kuitenkaan hampaita yhteen purressa osu toisiinsa, jolloin joudun syömään ainoastaan takimmaisilla hampailla ja purenta ei tule sitä kestämään tulevaisuudessa eli on pakko tehdä jotain.

Ensin sain ajan kunnalliseen hammaslääkäriin, että he tekevät purentakiskon, jolloin en pääse yöllä narskuttelemaan hampaita. Sekin voi auttaa jo paljon ettei hampaat kipeydy. Varsinkin aamulla siis hampaat todella kipeän tuntuiset. Välillä joudun ottamaan Burana 600 mg hammassärkyihin. Tuntui kauhealta, kun sanottiin ettei särkyihin voi tehdä mitään muuta kuin ottaa kipulääkettä. Pitää odottaa n. 3-6 kk ennenkuin pääsen aloittamaan oikomishoidon. Sitä ennen ilmeisesti poistetaan kaikki viisaudenhampaat...apua. Toivon, että saisin ne hampaat poistettua nukutuksessa (todennäköisesti ei). Pelottaa koko tämä hoitoprosessi. Toisaalta olen iloinen, että minut otettiin julkisen puolen hoitoon, koska ilmeisesti sinne ei ole kovin helppoa päästä. Tunteet siis ristiriitaiset. Pitäisikö mennä hoitoon vai ei. Kuitenkin tiedän, että vaihtoehtoa ei ole jos aion hampaani pitää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaksaa, jaksaa

Enää tosi pienestä kiinni, että purenta on kokonaan kiinni. Silti tuntuu, että viimeiset millit ei sulkeudu millään..huoh. Vielä pitäis yrit...