tiistai 30. elokuuta 2016

Univaikeudet

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla. 

Viime yönä heräilin vähän väliä. Stressaan jotenkin jo etukäteen tätä tulevaa hoitoprosessia. Ahdistaa ja pelottaa. Lapsuudenaikaiset kokemukset oikomishoidosta tulevat mieleen. Mitenköhän jaksan tämän hoidon käydä läpi kun nyt jo on vaikea nukkua ja pelottaa. Mitenköhän purentakiskon tai rautojen kanssa saa yöllä nukuttua? Minulla menee helposti makuuasennossa nenä tukkoon (ei johdu allergiasta eli varmaankin sitten purennasta?) ja tulee välillä pelko, että tukehdun. Kerran lapsena kieleni puudutettiin ja hoitaja sanoi, että "varo ettei kieli mene kurkkuun". Aloin hetki kakomaan ja pelkäsin tukehtumista, vaikka kieli ei ollut mennyt kurkkuun. Pelottaa, että paheneeko tämä tunne purentakiskon, rautojen ja leikkauksen yhteydessä. Pelkään myös paniikkikohtausta. Olen kerran saanut paniikkikohtauksen hammaslääkärissä. Yhtäkkiä menin ihan kalpeaksi (hammaslääkäri sanoi), tärisin, hengitin liian nopeasti (hyperventiloin) ja pelkäsin, että kuolen. Sinne kutsuttiin hoitaja paikalle ja todettiin ettei ole allerginen kohtaus vaan paniikkikohtaus. Hammaslääkäri sanoi, että olisi pitänyt kertoa, että pelkään niin paljon. Sen jälkeen olen pelännyt vielä enemmän hammaslääkäriä. Olen kauhean kipuherkkä ja pelkään myös kipua hammaslääkärissä.

Takahampaat (viisurit) ovat alkaneet särkeä enemmän. Ei pelkästään juurihoidettu viisuri vaan myös muut takahmpaat (viisurit) tuntuvat herkiltä ja sattuvat syödessä. Tarvitsisin aika pikaisesti purentakiskon jos siitä olisi apua. Kysyin kunnallisesta asiasta ja heillä se maksaisi n.. 300-400 euroa. Yksityiseltä kysyttäessä hinta suunilleen sama eli 300-500 euroa. Varasin huomiseksi ajan yksityiselle. Saisin yksityiseltä purentakiskon jo viikon päästä Kunnallisella odotusaika 1-3 kk purentakiskon saamiseen. Kun ortognaattiset hoidot alkavat purentakiskoa ei voi enää käyttää. Kallis hinta muutaman kuukauden käytölle, mutta kivut sen verran häiritseviä, että pakko yrittää tehdä jotain.

Miehen kanssa tuli riitaa purentakiskon hinnasta ja sen tarpeellisuudesta. Se tuntuu vaikealta, koska jos olisi jokin muu vaihtoehto, niin en teettäisi purentakiskoa enkä ylipäätään menisi enää oikomishoitoon enkä varsinkaan leukaleikkaukseen. Vaihtoehtoa ei kuitenkaan näytä olevan. Toivottavasti ensi yönä saisin nukuttua paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaksaa, jaksaa

Enää tosi pienestä kiinni, että purenta on kokonaan kiinni. Silti tuntuu, että viimeiset millit ei sulkeudu millään..huoh. Vielä pitäis yrit...