tiistai 6. syyskuuta 2016

Purentakisko saatu

Kävin äsken hammaslääkärissä ja sain purentakiskon. Pähkäilin pitkään teetänkö purentakiskon yksityisellä vai kunnallisella puolella. Lopulta olin tyytyväinen,että menin yksityiselle, koska sain purentakiskon viikossa ja se maksoi 550 euroa (kaksi käyntiä, muotit ja kisko). Kunnallisella puolella olisin joutunut odottamaan 2-3 kuukautta ja hinta kuitenkin 400 euroa.

Hammaslääkäri sanoi, että alussa täytyisi pitää kiskoa kokoajan (kotona). Minulla on nytkin purentakisko suussa. Se tuntuu aika paksulta eikä sen kanssa pysty oikein puhumaan. Se ei tunnu kuitenkaan niin ikävältä kun etukäteen jännitin. Tosin en vielä tiedä miten pärjään sen kanssa öisin. Hammaslääkäri kyllä sanoi, että voin alussa ottaa sen välillä yölläkin pois jos sen kanssa on vaikeaa nukkua.

Hampaita ei kuulemma saisi päivälläkään purra yhteen, kun mulla purentalihakset niin kipeät. Täytyy välillä laittaa muistutus kännykkään että muistan olla purematta. Voi olla hankalaa kun on tottunut pitämään suuta (hampaita) tietyllä tavalla. Mulla on myös kieli normaalisti hampaiden välissä (joka sekin kai aiheuttaa tätä avopurentaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaksaa, jaksaa

Enää tosi pienestä kiinni, että purenta on kokonaan kiinni. Silti tuntuu, että viimeiset millit ei sulkeudu millään..huoh. Vielä pitäis yrit...