lauantai 1. huhtikuuta 2017

Minilevyjen laittamisen (pieni leikkausoperaatio) odotusta...

Huomasin juuri, että tosiaan nyt on vuosi mennyt siitä kun minulle tehtiin lähete suu- ja leukapolille eikä tosiaan vielä mitään ole tapahtunut paitsi suunnitelmat on tehty. Mitään toimenpiteitä ei ole edelleenkään tehty. Kyllä odottavan aika on pitkä. Hoito kestää n. 3-4 vuotta ja pelkkä odottelu on jo kestänyt vuoden..plääh.

Olen nyt vain odotellut, että milloinkohan se luustokiinnitteisten levyjen laitto ylähampaiden yläpuolelle ikeneen (luuhun) tapahtuu. Aikaisemmin puhuttiin, että aika olisi helmikuun lopulla tai maaliskuun alussa. Nyt ollaan jo huhtikuun alussa. Soittelinkin jo suupolille, että mitenköhän sen ajan kanssa on. Tehdäänkö se vielä ennen kesää vai ei. Aikaa ei ole vieläkään varattu, mutta ensi viikolla leukakirurgin soittoaika, joten ehkä silloin selviää enemmän. Toimenpide jännittää niin paljon, että tuntuisi helpommalta kun se olisi nopeasti ohi. Ahdistaa vain pelkkä odotus.

Aion kysyä jos saisin sen kuitenkin nukutuksessa enkä puudutuksessa. Tuntuisi helpommalta niin. Pelkään muutenkin hammaslääkärissä käyntejä, että tällainen leikkaus tuntuu aika ylitsepääsemättömältä toimenpiteeltä. Olen kuitenkin iloinen ettei leukaleikkausta kuitenkaan tarvita vaan selviän tällä "pienellä" toimenpiteellä ja hammasraudoilla. Tosin mulla on ollut lapsenakin raudat suussa ja muistan, että sekin oli kyllä todella epämiellyttävää. Hampaat olivat kipeät, ruoka tarttui rautoihin ja hampaidenpesu vaikeaa. Tällaista siis tiedossa 3-4 vuotta...apua. Tärkeintä kuitenkin, että hampaat saadaan kuntoon. Lopussa kiitos seisoo :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaksaa, jaksaa

Enää tosi pienestä kiinni, että purenta on kokonaan kiinni. Silti tuntuu, että viimeiset millit ei sulkeudu millään..huoh. Vielä pitäis yrit...