sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Tunnelmia minilevyjen laiton jälkeen

Minilevyjen laitosta n. viikko aikaa. Poskipäät vielä kipeenä enkä pysty mitään kovaa tai sitkeää syömään. Päätä särkee myös päivittäin ja joudun iltaisin ottamaan särkylääkkeen, että saan nukuttua. Onneksi pärjään pelkällä Panadolilla. Leikkauksen jälkeen sain onneksi vahvempaa lääkettä. 

Jatkuvasti tuntuu siltä, että yläikenissä poskissa olisi ruokaa (aivan kuin oravalla, joka varastoi kaiken poskiinsa), kun siellä on ne levyt ja ruuvit. Yritän kyllä purskutella vettä aina syönnin jälkeen, mutta ei sekään oikein tunnu auttavan. Ehkä siinä kestää, että tottuu niihin ja paraneminenkin vielä kesken.

Ompelulanka näkyy sellaisena valkoisena juovana yläikenestä ylähuulen sisäpuolelle asti. Alussa ajattelin, että onkohan se ruokaa, mutta kyllä se ompelulankaa on. Tikit on itsestään sulavia. 

Kuukauden päästä mulla on sitten oikojahammaslääkärille aika. Saa nähdä laitetaanko silloin jo raudat. Näihin levyihin olisi siis tarkoitus kiinnittää sellaiset "vedot". En tiedä onko ne kuminauhavedot vai mitkä, mutta sittenhän se selviää. 

Tässä kuva minusta 25 vuotta sitten, jolloin mulla raudat. Nyt stten taas uudestaan sama juttu. Toiset ei tarvi hammasrautoja koskaan ja mulla jo toista kertaa elämän aikana, mutta ehkä nyt sit tulee pysyvästi kuntoon. 

Mulla oli lapsena kaikenlaisia rautoja (yöraudat, kuminauhavedot ym) ja avopurenta saatiin paljon parempaan kuntoon. Nyt sitten vuosien varrella purenta taas auennut. Onneksi mulla oli ala- ja ylähampaissa sellaset "rautakaaret", että hampaat on muuten pysyneet suorassa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaksaa, jaksaa

Enää tosi pienestä kiinni, että purenta on kokonaan kiinni. Silti tuntuu, että viimeiset millit ei sulkeudu millään..huoh. Vielä pitäis yrit...