lauantai 10. kesäkuuta 2017

Suuhygienistillä käynti ja renkaiden kokeilua

Kävin viime tiistaina suuhygienistillä, joka kokeili mun takahampaisiin sellaisia renkaita. Tällä hetkellä sellaiset siniset kumpparit suussa hampaiden väleissä, että saataisiin paremmin renkaat paikalleen. Sattu muuten aika paljo se renkaiden laitto, kun niitä venkslattiin edestakaisin. Piti siis kokeilla erikokoisia renkaita, että mikä sopisi parhaiten. Sitten kun rengas saatiin hyvin paikalleen puremalla sellaista tikkua, niin poisotto tuntui kuin olisi hammas poistettu. Se oli sellasta vääntämistä ja kääntämistä ja kauheeta kirskuntaa... Onneks löyty nyt sopivat renkaat ja niitä vielä hiottiin mulle sopivaksi, että oikojahammaslääkäri laittaisi ne ensi kerralla paikalleen eli maanantaina..apua.

Mulla on vielä niiden minilevyjen laiton jäljiltä tikit suussa vaikka olisi pitänyt sulaa n. neljässä viikossa. Suuhygienisti sanoi, että vasen puoli näytti vähän punaiselta ja tulehtuneelta, mutta oikoja katsoo sitten tilannetta. Se levy ei ilmeisesti ole ihan kunnolla luutunut, kun se kuulemma heiluu. No, toivottavasti se olisi kuitenkin käyttökelpoinen. En enää uudestaan haluaisi siihen leikkaustoimenpiteeseen.

Hampaat tuntuvat jotenkin "eriparisilta". Tuntuu, että hampaat ei mene normaalisti yhteen. Alahampaita särkee, vaikka raudat laitettiin ylähampaisiin. En sitten tiedä purenko yöllä niin paljon hampaita yhteen (narskuttelua), että tuntuu hampaat näin aralta. Täytyy vain syödä keittoa ja pehmeitä ruokia.

Mulla on nykyään hammasharja ja hammatikut kokoajan mukana. Aina ruoan jälkeen käyn peilistä kattoo onko rautoihin tarttunut ruokaa. Suuhygienisti sanoi, ettei joka ruoan jälkeen saisi pestä hampaita. En ole sen jälkeen pessyt ruoan jälkeen muuten kuin tuosta edestä vedellä ja hammasharjalla, että saan vain liat pois etten muuten kuluta hammaskiillettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaksaa, jaksaa

Enää tosi pienestä kiinni, että purenta on kokonaan kiinni. Silti tuntuu, että viimeiset millit ei sulkeudu millään..huoh. Vielä pitäis yrit...