torstai 15. kesäkuuta 2017

Syömisen ja puhumisen opettelua

Maanantaina tosiaan laitettiin kaikenlaisia vetoja ja "häkkyröitä" suuhun. Nyt oon sitten yrittäny opetella puhumaan ja syömään näiden rautojen kanssa. Tosi vaikeeta sanoa esim: R- ja S-kirjainta. Tuntuu kuin puhuisin kuuma peruna suussa.

Myös syöminen tuottaa hankaluuksia. Ruuat tarttuu kitalakeen kiinni, kun siellä on se "häkkyrä". Yritän sitten saada sitä ruokaa kielellä tai sormella pois sieltä. Pitäisi melkein syödä pelkkää keitto- ja soseruokaa, ettei ruuat tarttuisi kiinni. Pelottaa, että ruoka mätänee suuhun, kun sitä jää kitalakeen ja kaikkeen mahdolliseen kiinni suussa. Tietty "blenderillä" voin laittaa kaiken muussiksi ja juoda sen, mutta ei sekään pidemmän päälle tunnu kauheen kivalta.

Suun puhdistaminen tosi vaikeeta. Purskuttelen kyllä vettä aina ruuan jälkeen (ja tarvittaessa myös suuvettä) ja otan Fludenttia (purkkaa ei voi syödä).  Pesen ja puhdistan hammastikuilla aina ruuan jälkeen hampaidenvälit. Takahampaiden välejä en pysty enää puhdistamaan.

Pelottaa, että tulee ientulehdus ja reikiä. Vähän huonoja ohjeita hampaiden puhdistukseen ja siihen, että mitä kannattaa (pystyy) syödä ja mitä ei. Hampaat tuntuu koko ajan niin likaisilta, että niitä vois jynssätä vaikka koko ajan, mutta suuhygienisti sanoi ettei kannata liikaa pestä, koska se vaikuttaa hammaskiilteeseen.

Miten muut ootte pärjänny tälläset raudat suussa ja minkälaiset on ollu hampaat oikomishoidon jälkeen (onko reikiä, ientulehdusta ym.)?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaksaa, jaksaa

Enää tosi pienestä kiinni, että purenta on kokonaan kiinni. Silti tuntuu, että viimeiset millit ei sulkeudu millään..huoh. Vielä pitäis yrit...