maanantai 29. tammikuuta 2018

Raudat ja ientulehdus

Kävin tänään hammastarkastuksessa eikä onneksi ollut reikiä. Vihlontaa on kyllä ollut, mutta johtuu kuulemma siitä, että mulla on ientulehdusta ja parodontiitti pahentunut rautojen vuoksi. Sain lähetteen suuhygienistille ja suositus olisi käydä puhdistamassa siellä hampaat n. 4 kuukauden välein oikomishoidon ajan.

"Parodontiitiksi ientulehdus muuttuu siinä vaiheessa, kun tulehdus pääsee etenemään hampaan tukikudoksiin asti ja alkaa tuhota hampaan kiinnityskudoksia sekä hammasta tukevaa leukaluuta. Ientaskun syveneminen aiheuttaa usein myös ns. luutaskun. Tällöin hammas alkaa ympäröivien kudosten tuhouduttua liikkua ja irtoaa lopulta kokonaan." (http://www.hammaspulssi.fi/palvelut-iensairauksien_hoito)

Pesen hampaat sähköhammasharjalla 2 x päivässä. Purskuttelen suuvedellä 2 x päivässä. Hammasvälien puhdistus kerran päivässä. Tästäkin huolimatta oikomishoito aiheuttanut ientulehdusta. Toivottavasti saan suuhygienistiltä hyviä neuvoja jatkoon, että saan pidettyä hampaat hyvässä kunnossa oikomishoidon ajan.

Siellä suu- ja hammaspolilla, jossa mulla on se oikomishoito, ei juurikaan neuvota hampaiden hoitoa rautojen kanssa. Se on ollut vähän pettymys, että täytyy hakea neuvot yksityiseltä (tai kunnalliselta) hammashoitolasta. 

Tätä pitäisi käyttää 1x pvä 21 päivää. Sitten täytyisi pitää 3 viikon tauko ja sitten uusi kuuri.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Minilevyt poistettu

Tänään poistettiin nukutuksessa minilevyt poskiluusta suun sisäpuolelta. Toimenpide jännitti paljon, mutta se oli nopeasti ohi. Toimenpideai...